Yhdessä paremmaksi
Työkaluja, menetelmäesittelyitä, selvityksiä, asiantuntijahaastatteluita, keskustelua.
#lean
#Ketterä
#itseohjautuvuus #transformaatiot
Johtajat volition erityisosaajina
Volitio eli toimeenpanokyky on johtamistaito, jota voi harjoitella. Nappaa käyttöön kysymykset, joilla voit parantaa oman organisaatiosi volitiota.
Miten ketteryyttä johdetaan organisaatiossa jossa on monenlaisia toimintoja?
Moni organisaatio pohdiskelee, miten ketteröittämiseen kannattaisi suhtautua silloin kun on monenlaisia erityyppisiä toimintoja. On suhteellisen helppo tajuta, miten ketteryyttä skaalataan kun kyse on tuotekehityksestä ja esimerkiksi moni kehitystiimi työskentelee saman tuotteen kimpussa. Mutta mitenkäs kun ketteröitettävänä olisi digipalvelukehitysporukan lisäksi myös HR, markkinointi ja tikettipohjalta toimiva IT-tuki?
Motivoidutko välttämisen vai saavuttamisen kautta?
Ongelman välttämisen motivaatio antaa parhaaksi tulokseksi ongelman välttämisen. Saavuttamisen motivaatio sen sijaan antaa eväät ratkaista vaikeita ongelmia yhdessä. Miten voit lisätä todennäköisyyttä saavuttamisen motivaation kautta toimimiselle.
Sote-alan digitalisoija Robu: Sosiokratia 3.0- suostumuspäätöksenteko toi selkeyttä itseohjautuvuuteen
Robu on 17 hengen asiantuntija- ja ohjelmistoyritys, jonka visiona on lisätä yhteiskunnan hyvinvointia parantamalla ihmislähtöisesti sote-alan digitaalisia palveluja. Robu on uskonut koko 4 vuoden olemassaolonsa ajan itseohjautuvuuden periaatteisiin. Withmore auttoin robulaisia sosiokratia 3.0:n mukaisessa suostumuspäätöksenteossa.
Itseohjautuvan organisaation johtaminen: Yhteisöohjautuvat rakenteet ja Sosiokratia 3.0
Miten itseohjautuvuus tai muodikkaammin yhteisöohjautuvuus saadaan organisaatiossa käyntiin? Onko kysymyksessä enemmän räjäytys jonka jälkeen uudet käytännöt ilmaantuvat ihmisten yhteisellä viisaudella, vai kannattaako muutos tehdä vähän vähältä taluttaen kohti uudenlaisia tapoja. Sosiokratia3.0 antaa paletin toimintatapoja joita soveltamalla organisaatio pääsee rakenteellisesti ja turvallisesti matkaan kulttuurin muutoksessa.
Kolme askelta asiakasarvoon
Asiakasarvon löytäminen ja asiakkaalle toimittaminen on organisaation onnistumisen avainkysymyksiä. Tässä tiivis paketti siitä miten asiakasarvo tunnistetaan ja mistä tiedetään, että nyt tehdään oikeaa asiaa.
Arvopokeri - priorisointi niille keille se kuuluu
Priorisointi jää usein kehitystiimien tehtäväksi, koska priorisointikeskustelut koetaan vaikeiksi. Arvopokeri on helppo ja pelillinen tapa viedä priorisointikeskutelu niille keille se kuuluu. Tässä niksit toteutukseen.
Arvoketjukartta ja ymmärrys toimintaympäristöstä
Toimintaympäristön ymmärtäminen ja sen ymmärtäminen yli ajan muuttuvana pelikenttänä on edellytys jos organisaatio haluaa menestyä systemaattisen ymmärryksen tukemana. Tämä antaa vastauksen siihen miksi jotakin tehtäisiin sen sijaan, että tehtäisiin jotain muuta.
Results oriented self-organizing - happy customers and employees
Self-organizing is more than just the actions and responsibility of an individual. In this article you’ll find Miika Kuha and Petri Aukia thinking about what business should take into consideration when it starts to self-organize together
Tuloksellinen itseohjatuvuus - tyytyväisiä asiakkaita ja työntekijöitä
Itseohjautuvuus saattaa olla liian rajaava, jos ajatellaan vain yksilön toimintaa ja vastuuta. Tästä artikkelista löydät Miika Kuhan ja Petri Aukian pohdintoja siitä mitä liiketoiminnan kannalta kannattaa ottaa huomioon, kun ohjaudutaan yhdessä.
Withmoren salaiset reseptit
Pohdimme miksi meillä on niin mukavaa ja antoisaa töissä. Emme halunneet pitää näitä vakan alla, vaan jakaa muillekin taidolla kopioitaviksi
Ketterä johtaminen - organisaation tarkistuslista
Mikä on se vähimmäislista asioista, joista jokaisen ketterän johtajan tai ketterän organisaation pitäisi huolehtia, ja joka ketterän johtamisen malleista yleensä löytyy?
Kasvua arvo edellä eli kokeilu kolmen hengen Withmoresta
Withmoren kasvun uusi lehti avattiin marraskuun alussa, kun aloitettiin kokeilu kolmannesta tekijästä.
Ketteryystesti - miten ketterä kehitys voi meillä?
Missä jamassa ketteryys oikeastaan omassa organisaatiossa onkaan, jos mietitään sekä henkilö-, tiimi-, että koko organisaation tasoa? Tässä testi, joka auttaa pohtimaan mahdollisia pullonkauloja ja seuraavia kehittämisen paikkoja.
Yhdessäohjautuvuutta konsulttifirmassa - Withmoren osakassopimus
Withmoren osakassopimus pyrkii edistämään yhdessä ohjautumista eli käytännössä varmistamaan omistajien yksimielisyyden firman visiosta sekä sen, että omistus pysyy ajan mittaan niillä, jotka oikeasti panostavat yhtiön nykyiseen ja tulevaan liiketoimintaan.
Itseohjautuva organisaatio onnistuu, kun sille tarjotaan minimirakenteet
Omaa työnkuvaa laajempi päätöksenteko ei välttämättä onnistu käden käänteessä, jos siihen ei ole tottunut, ja silloin itseohjautuvuusmuutoksen johtamisestakin tulee helposti hankalaa. Tästä artikkelista löydät Sosiokratia 3.0:n tärkeimpiä minimirakenteita, jolla yhdessä ohjautumisen saa toteutettua leanisti ja ihmisille turvallisella tavalla.
SAFe, Scrum@Scale, tailored scaled framework or something else? - Comparison of scaled agile methods
When you would scale agile and how to approach the topic? We went through frameworks to scale agile and assessed how they fit on different situations - and also when it is better to build an agility path of your own.
Tuoteomistajan Scrum-pikaopas
Scrum uudistui 11/2020, ja nyt saatiin julkaistuksi myös sen suomenkielinen käännös. Menetelmiä tärkeämpiä ovat tietysti organisaatiolle sopivat ja yhteisesti ymmärretyt menetelmät. Uusin Scrum-versio ja sen tuore suomennos tarjoavat ymmärryksen päivittämiseen yhden loistavan mahdollisuuden.
Leanin kulttuurin kasvattaminen - ohjeet Toyota Kataan
Artikkelissa on ohjeet jatkuvan tavoitteellisen kehittämisen käynnistetämiseen organisaatiossa. Toyota kata on systemaattinen, dataan perustuva nopeasyklinen kehittämisen tapa. Samalla se on tapa kasvattaa leanin jatkuvaa, tavoitteellista kehittämisen kulttuuria. Tämän kulttuurin kasvattaminen alkaa itsestäsi ja yksilöistä. Kun jatkuva parantaminen toimii lähiympäristössäsi, voidaan skaalata.
Uusi Scrum ilmestyi suomeksi - mitä sitten?
Scrum uudistui 11/2020, ja nyt saatiin julkaistuksi myös sen suomenkielinen käännös. Menetelmiä tärkeämpiä ovat tietysti organisaatiolle sopivat ja yhteisesti ymmärretyt menetelmät. Uusin Scrum-versio ja sen tuore suomennos tarjoavat ymmärryksen päivittämiseen yhden loistavan mahdollisuuden.